Marketing- & mediabureau | Creatief, persoonlijk & vakkundig | 0513-820180 | info@eyesiiopen.nl
/Vlogging
Vlogging2017-12-08T14:49:05+00:00

Vlogging als video marketing

Vlogging (afgeleid van video log), het maken van korte video’s over je dagelijkse belevenissen, is hot. Mensen kijken graag naar mensen en uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 op 3 Nederlanders minimaal een vlog per dag kijkt. Met vlogs als video marketing kun je dus een enorm bereik hebben. Toverwoorden in vlogging als video marketing zijn consistentie en kwalitatieve content. YouTube is tot dusver het grootste en meest succesvolle platform voor vlogging als video marketing.

Consistentie van video’s bij vlogging

Vlogging als video marketing werkt niet slechts met één filmpje. Dit heeft onder meer te maken met de grote hoeveelheid aan uploads van video’s op het internet. Bovendien wil je naast video’s die veel getoond worden ook een abonneebestand verwezenlijken. Abonnees op een Vimeo of YouTube kanaal vormen jou vaste aanhang en…je views!
De enige manier om succesvol te zijn met vlogging is op regelmatige basis video’s aanleveren.

Voor veel ondernemers en bedrijven is vlogging als video marketing lastig te disciplineren. Het maken van een video kost veel moeite, tijd en investering terwijl er op korte termijn niet meteen resultaat is. Op lange termijn daarentegen…

Kwalitatieve content in video’s bij vlogging

Eenmaal besloten om video marketing toe te passen dan wordt het tijd om te kijken naar welke content of inhoud er in dient te worden gezet. De content is bepalend voor het aantal views. Content moet de doelgroep dus boeien.
Bij boeiende content valt er te denken aan een aantal succesvol bewezen concepten die werken in vrijwel iedere brache:

  • In-the-moment content: livestreams
  • Kennisdeling video’s
  • Reality video’s
  • User generated video’s

Livestream vlogging

Mensen kijken graag naar mensen. Online video’s worden nog interessanter wanneer ze interactief worden.
Op Facebook maar ook op YouTube (mits correct ingesteld) is het mogelijk om realtime live video’s te delen. Door simpelweg met de mobiele telefoon live gaan op Facebook of met behulp van de laptop live te gaan op YouTube wordt de hele wereld in een ommezwaai bereikt.

Kennisdeling vlogging

Video’s die instrueren en inspireren doen het erg goed bij het grote publiek.
Hoe-maak-je video’s (How-to video’s (DHZ)) en Doe-het-zelf video’s (Do-it-yourself video’s (DIY)) zijn razend populair. Deze trend zal in 2017 door steeds meer bedrijven worden toegepast. How to video’s zijn eenvoudig en snel te maken. Vaak worden ze vanaf 1 standpunt gefilmd, bijvoorbeeld van bovenaf. Bij het editen kun je de video versneld afspelen en eventueel voorzien van tekst en/of muziek.

Reality vlogging

Video’s die laten zien wie bedrijven zijn wat ze doen scoren hoge ogen bij de kijkers. Realiteit gaat in dit geval gek genoeg boven kwaliteit van de video. De Nederlandse consument vallen niet meer voor voor het masker dat bedrijven opzetten richting de buitenwereld. Realistisch en authentiek is de nieuwe marketing, helemaal in combinatie met livestreams!

User generated vlogging

Wat is er geloofwaardiger en triggert meer dan een review of vlog van een tevreden klant of gebruiker? Precies, helemaal niets.
Bij user generated video’s gaat het om review video’s die door gebruikers zijn gemaakt. Een heel populair voorbeeld hiervan zijn de talloze “unboxing video’s” die worden ingezet door vloggers (of: meestal door bedrijven die vloggers inhuren), waarbij een product wordt uitgepakt en onafhankelijk wordt getest.

Hulp nodig?

Bel direct persoonlijk met één van onze adviseurs!

0513-820180

…of doe een terugbelverzoek!